Olemme maailman paras

Olemme Lemonquatissa sitä mieltä, että organisaation menestyminen perustuu hyvään johtamiseen. Parhaimmillaan se on vuorovaikutteista ja tavoitteellista. Johtaminen on kuitenkin vain yksi aspekti menestykseen. Henkilöstöhallinnolla ja erityisesti työntekijällä itsellään on velvoitteita, palasia kokonaiskuvasta.

ICT-toimintojen perusta on tekniikkaa, ohjelmistoja ja prosesseja. Ne mahdollistavat varsinaisen lisäarvon, jonka tuottaa aina palvelu, ihminen. Henkilöstöhallinto pyrkii kokonaisuutena ohjaamaan yrityksen työkulttuuria ja johtamistapaa, mutta yksilöinä meillä kaikilla on erilaiset tarpeet, tavat ja motiivit. Hyvästä johtamistavasta ja henkilöstöhallinnosta huolimatta työntekijällä on itsellä vastuu niiden tuomisesta esiin. Ainakaan ilman vuorovaikutusta ei työtyytyväisyys ja tehokkuus kohene.

Miten sitten kasvattaa ja hallita työtyytyväisyyttä ja tehokkuutta? On turha aloittaa, jos lähtötilanne, organisaation kipupisteet eivät ole selvillä. Nykytilan ymmärtäminen auttaa löytämään keinot tavoitteiden saavuttamiseksi. Parempaan työelämään ja johtamiseen tähtääviä keinoja ja malleja löytyy useita. Itse pidämme tuoreista ja käytännönläheisistä Redesigning 925 -hankkeen tuloksista ja lähestymistavasta. Hankkeessa on ollut mukana ICT-alan yrityksiä ja työelämää tarkastellaan kokonaisuutena, viiteen perustekijään jaettuna: työn merkityksellisyyteen, selkeisiin rooleihin, järkeviin työtapoihin, työn iloon ja elämän tasapainoon. Näinhän se on, työ on osa elämäämme, kokonaisuutta, joka saa meidät sykkimään – yhdessä ja yksilöinä.

ICT-alalla erittäin tärkeä, usein unohdettu arvo on ammattiylpeys. Asiat kehittyvät nopeasti ja tarve adaptoitua muutoksiin on vahvasti läsnä. Perimmäinen motiivi työn tekemiseen jää muiden asioiden jalkoihin, ammattimainen identiteetti hiipuu. Ammattiylpeyden ylläpidon edellytyksenä on juuri hyvä yksilöllinen työelämän hallinta ja johtaminen. Selkeät tavoitteet, roolit ja työtavat vahvistavat työn konkretiaa, ammattiylpeyttä.

Ilman isompia työelämän johtamishankkeita voimme yksilöinä tehdä päätöksiä hyvästä työpäivästä vaikka heti. Tuorein listaus neuvoista on Mandatumin Life Magazine –lehden keräämä (Kauppalehti, 24.10.2012, Seitsemän neuvoa hyvään työpäivään). Yksilön toimintatavat vaikuttavat aina koko työyhteisöön. Uskokaamme siihen mitä teemme, ollaan vuorovaikutteisia ja niin – olemme maailman paras.

Facebook Twitter Linkedin Email

About Jarkko Lommi

Management Advisor. Around 30 years of experience in ICT from different angles from business and service perspective. Working experience from ICT service providers and internal ICT organizations in several positions, e.g. operations and service management, leadership, development and communications. Jarkko is nowadays working as a Senior Advisor in ICT management and development company called Sofigate.
This entry was posted in Management and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply